Van 25 juli t/m 4 augustus heeft een delegatie vanuit Regio Rondom de IJssel deelgenomen aan het PAGGS-camp in Sutton.
Dit 3-jarig kamp wordt om beurten georganiseerd in de partnersteden van Apeldoorn en ongeveer 400 scouts/explorers zijn hierbij betrokken.Het kamp stond in het teken van de Tudor-dynastie (16e eeuw, Engeland) en activiteiten stonden in teken van de Tudors. Zo werd er geroeid op de Thames in een koningssloep, een bezoek gebracht aan het koninklijk paleis: Hampton Court, hands-on-history (oa. oude ambachten), een tournooi, een bezoek aan London en aan Portsmouth (de marine stad met de historische 'Mary Rose').

Het meest geweldige aan een PAGGS-camp zijn de vriendschapsbanden die over en weer ontstaan tussen Engelsen, Schotten, Denen, Tsjechen, Fransen en Nederlanders. Of zoals een Apeldoornse deelnemer schreef:

PAGGS 2016 I had so much fun and met people who I will never forget. I never knew that you can get so close to people in 10 days. Love to everyone and see ya all in 2019.

In 2019 wordt het kamp georganiseerd in de buurt van Apeldoorn. De organisatie is al begonnen. Als je zin hebt om mee te helpen: Graag!

10 dagen PAGGS-camp is altijd te kort. De nieuwe vriendschappen die je sluit, de bestaande vriendschappen die weer een 'boost' krijgen: het smaakt allemaal naar meer. Zoals gezegd: Paggs-camp is elke 3 jaar, maar in de tussentijd kun je deelnemen aan de Twitoco (de leidersconferentie) en aan de YLC (young leaders camp). Volgend jaar wordt de YLC georganiseerd in Gladsaxe (bij Kopenhagen) van 12 t/m 17 april 2017.


commissie_buitenland@regio-rondomdeijssel.nl