Wat is PAGGS?

Binnen regio rondom de IJssel is een commissie die zich richt op activiteiten met de (voormalige) partnersteden van gemeente Apeldoorn. Deze commissie heet BuCo.

De partnersteden van Apeldoorn zijn: Paisley (nabij Glasgow, Schotland), Gagny (nabij Parijs, Frankrijk), Gladsaxe (nabij Kopenhagen, Denemarken), Sutton (nabij London, Engeland). Daarnaast zijn er contacten met Pardubice (nabij Praag, Tsjechië) en sinds kort ook een groep uit Polen.

Succesformule

De BuCo organiseert per toerbeurt activiteiten voor de verschillende partnersteden. In een cyclus van 3 jaar zijn dat:

  1. YLC (young leaders camp): een kamp voor de jonge garde (18-30 jaar), gericht op een actief programma en vooral veel vriendschapcreërende activiteiten.
  2. TwiToCo (twin town conference): een conferentie voor leiders van de partnersteden. Een gelegenheid om vriendschappen te onderhouden, kennis uit te wisselen en beleid van de beweging te bespreken.
  3. Paggs-kamp: Een groot, internationaal kamp voor scouts en explorers. Een soort mini-jamboree met nieuwe vriendschappen, die jarenlang kunnen voortbestaan.

Waarom zou ik naar een PAGGS-kamp willen gaan?

Het Paggs-kamp is (zoals gezegd) een soort mini-jamboree.
Vele landen presenteren zich, leren elkaar kennen, wisselen uit, sluiten vriendschappen voor het leven en hebben vooral heel veel plezier. Een Paggs-kamp is een soort virus: als je eenmaal begint, wil je meer! Je wilt ‘het rondje afmaken’, je wilt alle partnersteden bezoeken.
Een Paggskamp is ook goed betaalbaar (beter dan een WJ!). Een Paggskamp kost meestal rond de 300 euro (exclusief reis) en dat geeft de garantie voor 10 (!) dagen plezier.
Dus: het format van een WJ op intieme schaal voor de prijs van een zomerkamp+.

Geef je op en vraag het deelname formulier voor je groep of voor jezelf via:
commissie_buitenland@regio-rondomdeijssel.nl
Of kijk op www.paggs2019.nl